Границя
Границя
©2016 Всі права захичені. Сайт розроблений для здачі КПІЗу
Сайт створено у системі uCoz

Блог

Адаптивні сайти “Необхідність” або “Мода”?”

Кількість продаваних пристроїв з виходом в інтернет постійно зростає, і якщо раніше це були тільки комп’ютери, планшети, телефони, то зараз це телевізори, і навіть деякі моделі домашніх холодильників (для прикладу холодильник Zipel e-Diary від компанії Samsung). За даними Mail.ru зростання користувачів постійние і в даний час приріст становить близько 30% користувачів за останній рік.

Враховуючи ці тенденції, власники сайтів вже замислюються про те, щоб сайт був доступний як з комп’ютера, так і з мобільного пристрою. Але от біда, на мобільному пристрої екран невеликого розміру і сайт звичайного формату виглядає дуже дрібно і з ним працювати незручно. Розробники сайтів “взялися” за таку проблемою і ось з’явився такий формат сайту, який доступний на мобільних пристроях незалежно від розміру екрана. В наше життя входить таке поняття, як “адаптивний дизайн сайту“, що означає наступне: зовнішній вигляд вашого сайту, який не просто зменшується під маленький екран, а спеціально розроблений під мобільний пристрій із збереженням елементів оформлення, які полегшують користувачам роботу, і тепер немає горизонтальної смуги прокрутки, і присутня інтуїтивно зрозуміла навігація. Все зроблено для збереження, як функціональності, так і зовнішнього вигляду. Всі ці деталі мають допомогти зручній роботі з вашим сайтом, а це величезний плюс, який дозволяє утримувати користувача.

Кожен раз для розробників сайтів стоїть проблема: адже мало зробити всього лише адаптивний сайт, ще варто опрацювати структуру і обов’язково так, що б він не мав кілобайтного “ожиріння” (не був “важким” за вагою) і працював швидко, інакше це “палка з двома кінцями”. Для прикладу одна відповідь клієнта, на питання: “У вас є можливість працювати з вашим сайтом через мобільний пристрій?” Відповідь: “У нас є адаптивний сайт, але він важить 51 мБ”.
Стоп!
Це не розраховане на сучасного користувача, часом не відомо які в нього зараз умови виходу в інтернет. Для цього важливі обов’язкові роботи над дизайном, оформленням, структурою і продуктивністю сайту. Адаптивний дизайн в сучасному світі вже просто необхідність, а не модна “родзинка” нашого сайту.
Компанія “WEB 24” розробляє адаптивні сайти у м. Львів,  які створені для зручної роботи з ними на мобільних пристроях.