Границя
Границя
©2016 Всі права захичені. Сайт розроблений для здачі КПІЗу
Сайт створено у системі uCoz

Блог

Як створити сайти, які «подобаються» Яндексу або розкрутка сайту в мережі

Кількість сайтів в Інтернеті росте з кожним днем, притому велика їх частина – комерційні ресурси, сторінки компаній, які вирішили створити сайт для просування товарів і послуг. У наші дні Інтернет стає однією з головних бізнес-майданчиків. І не дивно, що конкуренція в віртуальному просторі така ж гостра, як в реальності, а часом і гостріше.Притому в веб-середовищі боротьба за клієнта має свою специфіку: перемогу здобуває та компанія, сайтом якої зацікавиться найбільше відвідувачів. Відомо, що значна частина користувачів приходить на сайт з пошукових систем, притому ці відвідувачі цільові, так як вони знаходять потрібні ресурси з потрібних запитах. Саме тому розкрутка сайту в Яндексі і інших пошукових системах має таке високе значення для підвищення їх ефективності.

Як поліпшити ранжування сайту? Задуматися над цим питанням краще вже під час виготовлення сайту, а також не забувати про нього при подальшій роботі з ресурсом.Сучасні розробники сайтів, і ми в їх числі, спочатку створюють сайти, орієнтовані на вимоги пошукових систем. Подібні веб-ресурси без проблем індексуються пошуковими системами, краще ранжуються і швидше показують результати при просуванні. Слід зазначити, що російські веб-студії перш за все орієнтуються на вимоги Яндекса як найбільш популярною в нашій країні пошукової системи. Крім того, практика показує, що розкрутка сайту на Яндекс сприяє непоганому ранжирування його і іншими популярними пошуковими системами, такими як Google, Rambler і т. Д.

Отже, які сайти «подобаються» пошуковому роботу Яндекса? У власних рекомендаціях веб-майстрам в розділі «Яндекс.Допомога» фахівці пошукача пишуть, що краще за все ранжуються сайти, орієнтовані на відвідувачів. Яндекс створений з метою надання людям інформації, і якщо пошуковий робот вирішить, що Ваш сайт здатний дати користувачам нову, цікаву, логічно викладену інформацію, то поставить ресурс на гідне місце в пошуковій видачі. Тобто для просування сайту в Яндексі він просто повинен бути якісним: корисним для потенційних клієнтів, унікальним і достовірним.

Як зробити розкрутку сайту на Яндекс?


Про подальше просування потрібно задуматися заздалегідь, при створенні ресурсу . Адже для того щоб згодом зробити вдалу розкрутку сайту на Яндекс, вам необхідно створити сайт з логічною, продуманою і зручною структурою. Необхідно, щоб користувач, а разом з ним і пошуковий робот, з легкістю знайшли будь-яку сторінку з потрібною інформацією. У цьому допоможе зручне, побудоване з урахуванням принципів юзабіліті меню з текстовими посиланнями на розділи веб-ресурсу.

Наповнити сайт цікавою для користувача, унікальною текстовою інформацією. Важливо, щоб тексти відповідали на питання, які користувачі задають пошуковику. Для цього бажано ознайомитися із запитами по тематиці ресурсу за допомогою сервісу Яндекса «Статистика ключових слів». За допомогою нього Ви зможете зрозуміти, що шукають Ваші потенційні клієнти, і запропонувати їм статті на цікаві для них теми. Текст не повинен містити орфографічних і пунктуаційних помилок. Рекомендується регулярно оновлювати текстовий контент сайту, додаючи нові унікальні статті.

Акуратно оформити текстовий контент на сайті, зробивши його найбільш зручним для сприйняття користувачами. Допомогти в цьому може вдало підібраний стиль оформлення. Також важливо вказати заголовки і підзаголовки (H1-Н6), які будуть найбільш чітко позначати зміст тексту і його розділів.

Зверстати сайт відповідно до стандартів W3C.

Правильно вказати параметри індексування сайту в файлі Robots.txt. У тому числі важливо захистити від індексування службові сторінки сайту, наприклад, сторінки з результатами пошуку.

Присвоїти кожній сторінці унікальний осмислений заголовок (Title), як можна більш повно характеризує її зміст.

Присвоїти кожній сторінці унікальна адреса, яка, по можливості, теж буде давати уявлення про її зміст.

Розмістити на сайті повну адресу установи, включаючи індекс і телефон з кодом міста. Якщо у фірми є регіональні представництва, важливо також коректно вказати їх контакти. Це необхідно для адекватного ранжирування сайту в пошуковій видачі по регіональним запитам.

Ціна просування сайту на Яндексі може трохи збільшуватися в зв’язку з досягненням кращого результату його ранжирування пошуковою системою. Так, для успішного просування важливо:

Вибрати для сайту відповідне доменне ім’я, по можливості характеризує його зміст.
Простежити, щоб ресурс адекватно відображався у всіх популярних браузерах.
Розмістити сайт на надійному хостингу, який буде гарантувати безперебійну роботу ресурсу і високу швидкість його завантаження.
Додати ресурс в пошукову систему Яндекс за допомогою сервісу «Повідомити про новий сайт».
Зареєструвати сайт в каталогах. При цьому потрібно орієнтуватися на надійні каталоги – модеровані, які містять посилання на авторитетні ресурси і захищені від спаму.Також корисним буде зареєструвати сайт в «Яндекс».
Зрозуміло, ціна на просування сайту в Яндексі від цього зросте, проте ви отримаєте і набагато більшу віддачу.

Деякі дії при створенні сайту, швидше за все, викличуть негативну оцінку ресурсу пошуковим роботом, що може призвести до низького ранжирування і навіть виключення з індексації.

Чого не варто робити при створенні сайту?


Будувати сайт з заплутаною, незрозумілою, нелогічною навігацією.

«Ховати» важливі інформаційні сторінки від користувача і пошукового робота. Необхідно, щоб відвідувач зміг знайти будь-яку потрібну інформацію на сайті в кілька кліків.Притому на ключові розділи сайту повинні вести прямі текстові посилання з головної сторінки.

Розміщувати на сайті неунікальні тексти. Власні оригінальні статті бажано захистити від неправомірного копіювання за допомогою спеціального скрипта.

Використовувати в дизайні сайту елементи, що утрудняють доступ до важливої інформації – наприклад, прокручування.

Розміщувати на веб-сторінках невидимий або погано видимий текст.

Замінювати текст зображеннями. Якщо важлива інформація представлена у вигляді картинки, необхідно продублювати її текстом. Наприклад, при установці графічного меню важливо створити альтернативне текстове. Це не означає, що варто зовсім відмовитися від графічного зображення тексту, так як часто воно може бути виграшним з точки зору дизайну.

Повністю замінювати текст на flash. Безумовно, технологія flash виглядає дуже ефектно, але пошуковий робот зчитує інформацію з flash-анімації з істотними обмеженнями.Тому бажано при використанні flash створити і текстову версію сайту.

Робити сторінки без тексту, в тому числі що містять тільки зображення.

Розміщувати на сайті зовнішні посилання на неякісні, що не викликають довіри ресурси.

Категорично забороняється навмисно вводити в оману користувачів і пошукових роботів, а саме:

Розміщувати на веб-сторінках автоматично згенерований безглуздий текст.

Створювати сторінки, єдиною метою яких є редирект на інші ресурси.

Використовувати спливаючі вікна (технології popup, popunder, clickunder і інші).

Створювати сторінки, що пропонують один текст користувачам, інший – пошуковим системам.

Це далеко не повний список рекомендацій, які необхідно дотримуватися при створенні сайту. Багато нюанси досить складні для розуміння неспеціалістами. Також важливо пам’ятати, що пошукові алгоритми постійно удосконалюються, а разом з ними змінюється і список вимог до сайту. Одне можна сказати з упевненістю: створити якісний і зручний сайт, який буде прихильно сприйнятий як користувачами, так і пошуковими роботами Яндекса, може тільки справжній професіонал.